7 Temmuz 2013 Pazar

TAZE FASULYE SALATASI



Ekolojik özellikleri
Soğuğa duyarlı bir bitki olan fasulye hemen her tür toprakta yetişir. Fasulyenin bugün dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak tarımı yapılmaktadır. Yaklaşık 80 çeşidi vardır. Bütün baklagiller içinde en çok tüketilen sebzelerden biridir. Tohumdan yetiştirilir.

MALZEME
500 gr taze fasulye
2 orta boy domates
1 adet kuru soğan
2 adet kabya biber
2 diş sarmısak
4-5 adet kornişon turşu
4-5 dal maydanoz-4-5 yaprak feslegen
1 avuç ceviz
200 gr keçi peyniri
zeytinyağı-limon-tuz-narekşisi

HAZIRLANIŞI
Fasulyeler ayıklanıp istenilen boyda doğranır.  Yıkadıktan sonra sıcak suda istediginiz dirilikte haşlanıp soguk suya alınır. diger malzemeler doğranıp fasulye ile harmanlanır ve üzerine sosu dökülüp karıştırılır.
sosun salatayla bütünleşmesi için 5-10 dakika bekletilip servis yapılır..


2 yorum: