19 Temmuz 2013 Cuma

RAMAZAN MUTFAKLARINA SİHİRLİ ELLER DOKUNUYOR-2




ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzeme

10 adet enginar
3 soğan
2 tane havuç
bezelye
3 tane patates
½  çay bardağı zetinyağı
1 limon
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı su
1 limon      
1 kaşık un
Tereotu


Hazırlanışı
1-Soğan yemeklik doğranıp tencerede biraz kavrulur
2-Sonra küp doğranmış havuç, patates ve bezelye katılır
3-arkasından Su-yağ-şeker-tuz-limon karışımı ilave edilir
4-Enginarlar tenceredeki harcın üzerine yerleştirilir 
   ve ocağa konur kaynara çıkınca altı kısılıp kısık ateşte pişirilir
5-Piştikten sonra enginarlar servis tabagına alınır dere otu harçla karıştırılır
6-Enginarların içine harç paylaştırılıp servis edilir..

Not: enginarlar kararmasın diye unlu limonlu suda bekletilir







 KADAYIFLI MUHALLEBİ

Malzeme
250 gr kadayıf
1 fincan şeker
100 gr ceviz içi
100 gr tereyağı


Muhallebisi:
1 kg süt
200 gr krema
300 gr toz şeker
300 gr un

 Yapılışı

Muhallebisi:

1-Önce bir tencere yağ,kadayıfşeker ve ceviz kadayıflar karamel rengi alana kadar kavrulur.

2-Süt,krema,toz şeker ve un bir tencerenin içinde sürekli karıştırılarak pişirilir.

3-Muhallebi kıvama gelince blander ile çırpılır.

4-Kalıbın altına kavrulan kadayıfın yarısı yayılır.Üzerine pişen muhallebi dökülür. İki üç saat kadar buzdolabında bekletilir.

5-Sonra dilimlenip üzerine kalan kadayıflar serpilip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder