ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzeme
10
adet enginar
3
soğan
2
tane havuç
bezelye
3
tane patates
½ çay bardağı zetinyağı
1
limon
2
adet kesme şeker
1 çay
bardağı su
1
limon
1
kaşık un
Tereotu
Hazırlanışı
1-Soğan
yemeklik doğranıp tencerede biraz kavrulur
2-Sonra
küp doğranmış havuç, patates ve bezelye katılır
3-arkasından Su-yağ-şeker-tuz-limon karışımı ilave edilir
4-Enginarlar
tenceredeki harcın üzerine yerleştirilir
ve ocağa konur kaynara çıkınca altı kısılıp kısık ateşte pişirilir
ve ocağa konur kaynara çıkınca altı kısılıp kısık ateşte pişirilir
5-Piştikten sonra
enginarlar servis tabagına alınır dere otu harçla karıştırılır
6-Enginarların
içine harç paylaştırılıp servis edilir..
Not: enginarlar kararmasın diye unlu
limonlu suda bekletilir
KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzeme
250 gr kadayıf
1 fincan şeker
100 gr ceviz içi
100 gr tereyağı
Muhallebisi:
1 kg süt
200 gr krema
300 gr toz şeker
300 gr un
100 gr ceviz içi
100 gr tereyağı
Muhallebisi:
1 kg süt
200 gr krema
300 gr toz şeker
300 gr un
Yapılışı
Muhallebisi:
1-Önce bir tencere yağ,kadayıfşeker ve ceviz kadayıflar karamel rengi alana kadar kavrulur.
2-Süt,krema,toz şeker ve un bir tencerenin içinde sürekli karıştırılarak pişirilir.
3-Muhallebi kıvama gelince blander ile çırpılır.
4-Kalıbın altına kavrulan kadayıfın yarısı yayılır.Üzerine pişen muhallebi dökülür. İki üç saat kadar buzdolabında bekletilir.
5-Sonra dilimlenip üzerine kalan kadayıflar serpilip servis edilir.
Muhallebisi:
1-Önce bir tencere yağ,kadayıfşeker ve ceviz kadayıflar karamel rengi alana kadar kavrulur.
2-Süt,krema,toz şeker ve un bir tencerenin içinde sürekli karıştırılarak pişirilir.
3-Muhallebi kıvama gelince blander ile çırpılır.
4-Kalıbın altına kavrulan kadayıfın yarısı yayılır.Üzerine pişen muhallebi dökülür. İki üç saat kadar buzdolabında bekletilir.
5-Sonra dilimlenip üzerine kalan kadayıflar serpilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder