SAFRANLI PİLAV EŞLİĞİNDE FISTIKLI KÖTE
Malzeme
4 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü (sıcak suda bekletilmiş, şişmiş)
1 tatlı kaşığı safran
1 kilo mantar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
15-20 dal doğranmış dereotu
6 su bardağı sıcak su
Tuz - karabiber
Yapılışı
1-Pirinçler
tuzlu sıcak suda 30 dk bekletilir ve sonra iyice yıkanır
2-Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konup eritilir
3-Yıkanıp iyice süzülen pirinçler yağda kavrulur.
4-2-3
dakika kavurduktan sonra safran, tuz ve karabiber eklenir
5-Soyup
doğranmış mantarlar ve kuş üzüm de ilave edilir.
6-1-2
dakika daha kavurup sıcak suyu ilave edilir ve tencerenin kapağını kapatıp.
Suyunu
çekene kadar pişirilir.
7-10
dakika kadar demlendirdikten sonra karıştırılır
8-Doğranmış
dereotlarını ilave edip tekrar karıştırın ve sıcak servis yapın.
Not: mantarların daha lezzetli
olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun
5
dakika bekletin
KEŞKÜL
Malzeme
1 kilo süt
200 gr şeker
1/'
su bardağı file badem
1/2
su bardağı pirinç unu(su ile açılacak)
1
vanilya
1 yumurta sarısı
Yapılışı
1-Yumurta
ve süt karıştırılır ve ocağın üzerine konur,
kaynara çıkınca şekeri ilave edilir
2-su
ile açılan pirinç unu süzgeçten geçirerek tencereye aktarılır bademler eklenir
3-sürekli
karıştırılarak 10 dk pişirilir.
4-sonra
servis kaselerine paylaştırılır
Not:isteğe göre
üzerine vişne sosu ve taneleriyle servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder