12 Temmuz 2013 Cuma

RAMAZAN MUTFAKLARINA SİHİRLİ ELLER DOKUNUYOR-1


SAFRANLI PİLAV EŞLİĞİNDE FISTIKLI KÖTE



Malzeme
4 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü (sıcak suda bekletilmiş, şişmiş)
1 tatlı kaşığı safran
1 kilo mantar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
15-20 dal doğranmış dereotu
6 su bardağı sıcak su
Tuz - karabiber
 Yapılışı
1-Pirinçler tuzlu sıcak suda 30 dk bekletilir ve sonra iyice yıkanır
2-Tencereye  tereyağı ve sıvı yağ konup eritilir
3-Yıkanıp  iyice süzülen pirinçler yağda  kavrulur.
4-2-3 dakika kavurduktan sonra safran, tuz ve karabiber eklenir
5-Soyup doğranmış mantarlar ve kuş üzüm de ilave edilir.
6-1-2 dakika daha kavurup sıcak suyu ilave edilir ve tencerenin kapağını kapatıp.
Suyunu çekene kadar pişirilir.
7-10 dakika kadar demlendirdikten sonra karıştırılır
8-Doğranmış dereotlarını ilave edip tekrar karıştırın ve sıcak servis yapın.

Not: mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun
5 dakika bekletin





KEŞKÜL

Malzeme
1 kilo süt
200 gr şeker
1/' su bardağı file badem
1/2 su bardağı pirinç unu(su ile açılacak)
1 vanilya
1 yumurta sarısı

Yapılışı
1-Yumurta ve süt karıştırılır ve ocağın üzerine konur,  kaynara çıkınca şekeri ilave edilir
2-su ile açılan pirinç unu süzgeçten geçirerek tencereye aktarılır bademler eklenir
3-sürekli karıştırılarak 10 dk pişirilir.
4-sonra servis kaselerine paylaştırılır
Not:isteğe göre üzerine vişne sosu ve taneleriyle servis edilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder