SİNKOTA
malzeme
1 kilo kabak
1 kilo patates
2-3 adet soğan
3-4 diş sarmısak
tuz
karabiber-nane-kırmızı toz biber-pul biber
1/2 çay bardagı zeytinyağı
500 gr yoğurt
tereotu
not: sebzeleri fazla kalın doğramayın
yapılışı
1-soğanlar piyazlık doğranır. Arkasından sarımsaklarda ince kıyılır
2-diğer sebzeler ince cips kalınlığında verev doğranır.
3-zeytinyağı ve diğer tüm baharatlar tuz da dahil doğranan sebzelerle harmanlanır.
4- harmanlanan sebzeler fırın tepsisine yayılır ve 180-20 derecede pişirilir.
5-sebzeler servis tabagına alınıp ılınınca üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür
6-üzerine kıyılmış dereotu ve pul biberle süslenir
KIBRIS TATLISI
malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
4 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
yapılışı
- Önce şerbet yapılır, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye su ve şekeri döküp 15-20 dakika daha kaynatılır. Şerbet hazır olunca altını kapatıp soğuması için bekletilir.
- Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır, diğer malzemeler eklenip karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye dökülür.
- 170 derece fırında 30 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetüzerine dökülür, soğuması için bekletilir. sonra servis edilir.
- not: arzu edilirse üzerine çırpılmış krem şanti sürlür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder