26 Temmuz 2013 Cuma

RAMAZAN SOFRALARINA SİHİRLİ ELLER DOKUNUYOR-3




 SİNKOTA
malzeme 

1 kilo kabak
1 kilo patates
2-3 adet soğan
3-4 diş sarmısak
tuz 
karabiber-nane-kırmızı toz biber-pul biber
1/2 çay bardagı zeytinyağı
500 gr yoğurt
tereotu
not: sebzeleri fazla kalın doğramayın

yapılışı
1-soğanlar piyazlık doğranır. Arkasından sarımsaklarda ince kıyılır
2-diğer sebzeler ince cips kalınlığında verev doğranır.
3-zeytinyağı ve diğer tüm baharatlar tuz da dahil doğranan sebzelerle harmanlanır.
4- harmanlanan sebzeler fırın tepsisine yayılır ve 180-20 derecede pişirilir.
5-sebzeler servis tabagına alınıp ılınınca üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür
6-üzerine kıyılmış dereotu ve pul biberle süslenir




KIBRIS TATLISI

malzemeler

5 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
şerbet
4 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
 


yapılışı
  1. Önce şerbet yapılır, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye su ve şekeri döküp 15-20 dakika daha kaynatılır. Şerbet hazır olunca altını kapatıp  soğuması için bekletilir.
  2. Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır, diğer malzemeler eklenip karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye  dökülür.
  3. 170 derece fırında 30 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetüzerine dökülür, soğuması için bekletilir. sonra servis edilir. 
  4. not:  arzu edilirse  üzerine çırpılmış krem şanti sürlür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder