12 Mart 2013 Salı

ZERDE





ZERDE
Malzeme
12 su bardağı su
1/2 çay bardağı baldo pirinç
12 yemek kaşığı şeker
1 tutam gerçek safran, 1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 kaşık nişasta
1 vanilya
1 yemek kaşığı gülsuyu
1 fiske tuz
Arzuya göre badem, fındık, fıstık
Yapılışı
1-1 su bardağı sıcak suya safran konur ve rengini vermesi için kenarda bekletilir.
2- su ve yıkanmış pirinç tencereye konur. Kaynamaya başladıktan sonra  altı kısılır,
 ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
3-Pirinçler açılınca safranlı su  ve suda açılmış nişasta zerdeye ilave edilir. Zerdeçal,  şeker ve tuz ilave edilir.
4-Kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Özlü bir görüntüsü olmalıdır.
5-Ocaktan alınan zerdeye gül suyu ve vanilya eklenir. Yıkanmış, kuş üzümü, şam fıstığı eklenir. Ve kaselere boşaltılıp üzeri süslenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder