ZERDE
Malzeme
12 su
bardağı su
1/2 çay
bardağı baldo pirinç
12 yemek
kaşığı şeker
1 tutam gerçek
safran, 1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 kaşık
nişasta
1 vanilya
1 yemek
kaşığı gülsuyu
1 fiske tuz
Arzuya göre
badem, fındık, fıstık
Yapılışı
1-1
su bardağı sıcak suya safran konur ve rengini vermesi için kenarda bekletilir.
2- su ve yıkanmış pirinç tencereye konur. Kaynamaya başladıktan sonra
altı kısılır,
ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
3-Pirinçler
açılınca safranlı su ve suda açılmış nişasta zerdeye ilave edilir. Zerdeçal, şeker ve tuz ilave
edilir.
4-Kıvamlı
bir hal alana kadar pişirilir. Özlü bir görüntüsü olmalıdır.
5-Ocaktan
alınan zerdeye gül suyu ve vanilya eklenir. Yıkanmış, kuş üzümü, şam fıstığı
eklenir. Ve kaselere boşaltılıp üzeri süslenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder