10 Kasım 2012 Cumartesi

ENDONEZYA USULU TAVUK



Malzeme

20 adet piliç baget
3 çorba kaşığı soya sosu
1yarım limonun suyu
4 diş dövülmüş sarımsak
2’er çay kaşığı toz kırmızıbiber ve kişniş
Yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı safran
2 su bardağı un
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı
1-Soya sosu, limon suyu, sarmısak, toz kırmızıbiber, kişniş, zencefil ve safranı karıştırılır
2- Bu sosa tavuk bagetleri bulanıp marine edilir.
3-Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra bagetleri una bulayıp
    Kızgın sıvıyağda kızartılır.
4-Kızartılan bagetler emici kağıt üzerine alınır
Not: kızartılan tavuğun gevrekliği gitmemesi için servise yakın kızartılmasıdır


1 yorum: