BEZELYE ÇORBASI
İGLO ETKİNLİĞİNDE YAPTIĞIMIZ ÇORBA
Malzemeler
6 adet İGLO Mİlföy Hamuru, 6 adet armut, 3 yemek kaşığı esmer şeker( milföy için), 1,5 su bardağı
esmer şeker (armut için),
krem patisserie
500 ml süt, 120 gr toz
şeker, 70 gr un, 50 gr tereyağı, 10 gr vanilin, 3 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Fırını
200 derece ayarlayın. Milföyleri ortadan ikiye kesin, fırın tepsisine
dizilir. Çatal yardımıyla milföyler delinir.Üzerlerine esmer şeker serpilir
ve fırına verilir. Armut ince küçük küp halinde doğranır. Yapışmaz bir
tavada 1 su bardağı esmer şeker eritilir. Karamelize olduktan sonra
armutlar içine atılır. Armutlar karamelize olduktan sonra ateşten
alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder