10 Kasım 2012 Cumartesi

BEZELYE ÇORBASI




İGLO ETKİNLİĞİNDE YAPTIĞIMIZ ÇORBA

Malzemeler

6 adet İGLO Mİlföy Hamuru, 6 adet armut, 3 yemek kaşığı esmer şeker( milföy için), 1,5 su bardağı esmer şeker (armut için), 

krem patisserie

 500 ml süt, 120 gr toz şeker, 70 gr un, 50 gr tereyağı, 10 gr vanilin, 3 adet yumurta sarısı

Yapılışı

Fırını 200 derece ayarlayın. Milföyleri ortadan ikiye kesin, fırın tepsisine dizilir. Çatal yardımıyla milföyler delinir.Üzerlerine esmer şeker serpilir ve fırına verilir. Armut ince küçük küp halinde doğranır. Yapışmaz bir tavada 1 su bardağı esmer şeker eritilir. Karamelize olduktan sonra armutlar içine atılır. Armutlar karamelize olduktan sonra ateşten alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder