Malzeme
20 adet piliç baget
3 çorba kaşığı soya sosu
1yarım limonun suyu
4 diş dövülmüş sarımsak
2’er çay kaşığı toz kırmızıbiber ve kişniş
Yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı safran
2 su bardağı un
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı
1-Soya sosu, limon suyu, sarmısak, toz kırmızıbiber, kişniş, zencefil ve safranı karıştırılır
1yarım limonun suyu
4 diş dövülmüş sarımsak
2’er çay kaşığı toz kırmızıbiber ve kişniş
Yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı safran
2 su bardağı un
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı
1-Soya sosu, limon suyu, sarmısak, toz kırmızıbiber, kişniş, zencefil ve safranı karıştırılır
2- Bu sosa tavuk bagetleri bulanıp
marine edilir.
3-Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat
beklettikten sonra bagetleri una bulayıp
Kızgın sıvıyağda kızartılır.
4-Kızartılan bagetler emici kağıt
üzerine alınır
Not: kızartılan
tavuğun gevrekliği gitmemesi için servise yakın kızartılmasıdır
çok leziz görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil