23 Mayıs 2014 Cuma

LEZZET VE KEYİF YOLCULUĞU----KAVALA

KAVALA

19 mayısı fırsat bilerek çıktığımız Kavala-Thassos Adası turu arkadaşlarım Nur ve Nazan sayesinde çok keyifli bir gezi oldu. onların Kavala kökenli olmaları ve kavalayı bilmeleri gezimin en güzel yanıydı.Beni görülmesi gereken her yeri gezdirdiler.. Kavala aynı kültürün insanları olduğumuz için şehirler aslında bizim bir şehrimiz gibiydi. Hiç yabancı değiller.  bizim Türk olduğumuzu öğrendiklerinde kardeş diye hitap etmeleri ayrı bir mutluluktu Evleri de bize benziyor yemekleri de ...arkadaşlarımın sayesinde kavalayı daha iyi tanıma fırsatım oldu. Kendilerine buradan teşekkürlerimi gönderiyorum...


  Kavala, Osmanlı Devleti’nin bir parçasıymış. 16. yüzyılın ortasında sadrazam İbrahim Paşa,  ve Kanuni Sultan Süleyman bir su kemeri inşaasıyla Kavala’nın gelişmesine katkıda bulunmuş.Osmanlı ayrıca Panagia tepesindeki kavala kalesini de genişletmiş. Günümüzde bu iki yapı da şehrin önemli simgelerindendir.
  Mısır valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa 1769′da bu şehirde doğmuş halk kahramanı olarak biliniyor. Hatta müze olarak kullanılan evinin bulunduğu bölge Mehmet Ali Paşa nın hizmetlerinden dolayı Mısır’a verilmiş..


 Kavalanın Gerçekten çok temiz ve güzel bir denizi var...turkuaz ve mavinin birleştiği bir görüntü...
cam gibi saydam ve parlak...

 kahvaltı masamız...

 yunan salatası...


3 yorum:

  1. Harika bir seyahat olmuş çok kıskandım diğer fotoları da bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soğol fundacım..gerçekten güzel bir gezi oldu...

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil