İRMİK TATLISI
Malzeme
2,5
su bardağı irmik
200 gr teremyağ gurme kaymaklı
1
su bardağı yoğurt
1
yumurta
2
paket kabartma
1
paket vanilya
Aldığı
kadar un
Şerbet
5
su bardağı şeker
5
su bardağı su
1
paket vanilya
Yapılışı
1-sıvılar
yoğurma kabına konup karıştırılır
2-irmik
yavaş yavaş eklenir
3-kurular
elenerek azar azar ele yapışmayan hamur elde edilene kadar ilave edilir
4-bezelere
ayrılır bezelere oval şekli verilerek tepsiye dizilir
5-önceden
ısıtılmış fırında kızarana kadar
pişirilir
Şerbeti
Su
ve şeker eriyene kadar karıştırılır sonra vanilya eklenir
Tatlı
fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür ve tepsinin üzeri örtülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder