16 Aralık 2013 Pazartesi

PORTAKALLI KEK




PORTAKALLI KEK

Malzeme

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu--PAKMAYA
1 su bardağı sıvı yağ
1 vanilya---1 kabartma---PAKMAYA
1 portakal kabuğu rendesi

Sosu
2 bardak portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 portakal kabuğu

Yapılışı

1-önce portakal suyu ve şeker 1-2 taşım kaynatılır kabuklar katılır soğumaya bırakılır
2- çırpma kabında 4 yumurta ve şeker iyice köpürtülür
3-sonra sırasıyla sıvıyağ katılır karıştırılır
4-ardından un-pirinç unu-vanilya ve kabartma elenerek katılır spatula yardımıyla karıştırılır
5-yağlanmış kalıba konup pişmeye bırakılır.
6-fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür

2 yorum:

  1. Elinize sağlık hocam.nefis görünüyor. Pirinçunu ile yapılan kekler daha yumuşak oluyor. Eminim görünüşü gibi lezzetide çok güzeldir.Bu hafta sonu deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. canım benim afiyet olsun...

    YanıtlaSil