8 Ekim 2013 Salı

MISIR UNU EKMEGİ






Malzemeler:
250 gr mısır unu 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 paket hamur kabartma toz
çay kaşığı tuz 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı zeytinyağı 
40 gr tereyağı 
1,5 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
 kuru malzemeleri eleyerek karıştırma kabına koyun. sonra oda sıcaklığındaki sütü, tereyağını zeytinyağını ve sıcak suyu ekleyin.  kaşık ile karıştırarak kek kıvamında bir hamur karışımı elde edin.
yaglanmış kalıba Hamuru dökün. Ekmeğin piştikten sonra dağılmadan rahatça kesilmesi için hamuru tepsiye yayın. önceden ısıtılmış 190-200 derecede pişirin.piştiğini anlamak için kürdan batırın, kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. 10-15 dakika kadar dinlendirip kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin....AFİYET OLSUN

2 yorum: