Malzemeler:
250 gr mısır unu 1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket hamur kabartma toz
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
40 gr tereyağı
1,5 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
kuru malzemeleri
eleyerek karıştırma kabına koyun. sonra oda sıcaklığındaki sütü, tereyağını zeytinyağını ve sıcak suyu ekleyin. kaşık ile
karıştırarak kek kıvamında bir hamur karışımı elde edin.
yaglanmış kalıba Hamuru dökün.
Ekmeğin piştikten sonra dağılmadan rahatça kesilmesi için hamuru tepsiye
yayın. önceden ısıtılmış 190-200 derecede pişirin.piştiğini anlamak için kürdan batırın, kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. 10-15
dakika kadar dinlendirip kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin....AFİYET OLSUN
Nefis olmuş,ekmekcikler..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Sil