13 Ekim 2016 Perşembe

MEME KANSERİ ETKİNLİĞİ




Radisson Blu Hotel Kayseri’de,
Meme Kanseri bilinçlendirme toplantısı yapıldı

Radisson Blu Hotel Kayseri’de, Meme Kanseri hakkında bilinçlendirme toplantısı yapıldı. Otelin bayan çalışanlarına, Acıbadem Hastanesi ve Magnet Hastanesi uzman doktorları tarafından bilgi verilirken; erken teşhisin ve yıllık düzenli kontrollerin önemine dikkat çekildi. Meme kanserinin belirtileri, meme kanserinde erken tanı, meme kanserinde risk faktörleri, meme kanserinden korunma, meme kanserinde tedavi yöntemleri ve son olarak kanserde psikolojik süreç konuları anlatıldı, sorular cevaplandı.
12 Ekim tarihinde düzenlenen toplantının sonunda Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Fercan Başkan tarafından, doktorlara ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür plaketi verildi.  
 
Kadınlarda 1.sırada meme kanseri görülüyor
 
Kadınlarda görülen kanser tipleri arasında, birinci sırada ‘meme kanseri’nin görüldüğü belirtiliyor. Hayat boyu, her 8 kadından birisinin meme kanserine yakalanma riski bulunuyor. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir. En sık rastlanan belirtisi, memede ağrısız, zamanla büyüyen bir kitlenin hissedilmesidir. Hastaların çok azında ağrı belirtilerine rastlanır ki, nitekim ağrı ve kanlı akıntı ileri evrelerde ortaya çıkmaktadır.
 
Yılda bir kez, meme muayenesi yaptırılması gerekir

Kadınların, 20 yaşından itibaren, yılda bir kez doktorda meme muayenesi yaptırması gerektiği belirtiliyor. 20-40 yaş arasında ayda bir kendi kendine meme muayenesi, iki yılda bir klinik meme muayenesi gerekirken; 40-69 yaş arasında ayda bir kendi kendine meme muayenesi, yılda bir klinik meme muayenesi ve mamografi çekilmesi gerekiyor. Bireyin genel sağlığını koruma noktasında ise; dengeli beslenmesi, düzenli egzersiz yapması, kilo kontrolüne dikkat etmesi ifade edilirken; sigara ve alkolün kullanılmaması gerektiği açıklanıyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder