20 Mayıs 2016 Cuma

OKAN ÜNİVERSİTESİ TÜRK MUTFAGI--1






 GAZİANTEP YEMEKLERİ ŞÖLENİ

Okan Üniversitesinin düzenlemiş oldugu Türk mutfagı tanıtım günlerinde Gaziantep mutfagı ile start aldık
Sevgili Funda ve Hakan Aydenizin organizasyonu üzerine Okan Üniversitesinin özel servis araçlarıyla beraber bloger arkadaşlarımızla  yola çıktık..
Okan ünivrsitesinde bizleri karşılayıp o mutfak bölümüne götürdüler mutfakta bizleri okulun değrli hocalarından Antep mutfagını çok güzel bir şekilde tanıtan Tahir Tekin Özkan hocamız mutfak ekibiyle hazırıklarını yapmış bizleri bekliyordu...
güzel sohbetin ardından sıra antep yemeklerini pişirip tatmaya gelmişti..
neler mi vardı? ....neler yoktuki  Tahir hocamız antep yemekleriyle ve kebaplarıyla bir şölen yemegi sunumu yaptı. birbirinden lezzetli salatalar, kebapları tatma fırsatımız oldu hepsi birbirinden lezzetliydi..resimleri paylaşmadan önce bİzlere bu fırsatı verdiği için 

OKAN ÜNİVERSİTESİNE - ORGANIZAZYONU HAZIRLAYAN FUNDA&HAKAN AYDENİZE VE BİZLERE GAZİANTEPİN EN GÜZEL YEMEKLERİNİ PİŞİRİP  TATTIRAN 
TAHİR TEKİN ÖZKAN HOCAMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM....
 TAHİR TEKİN ÖZTAN

                               ÇARTLAK KEBABI                       FİRİK PİLAVI
                                    SARIMSAK KEBABI                ALANAZIK
                                  KEME KEBABI                         PATLICAN KEBABI
                                  ALTI  EZMELİ KEBAB                FISTIKLI KADAYIF




 
 Okan’da Gaziantep yemekleri günü

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün düzenlediği “Gaziantep Yemekleri Workshop”unda bloggerlar yörenin mutfağını Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğretim üyesi, Sahan restoranları kurucusu Tahir Tekin Öztan eşliğinde keşfe çıktı.  

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün gerçekleştirdiği workshop’ta,  UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen Gaziantep mutfağı A’dan Z’ye anlatıldı. Yöre mutfağı hakkında Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğretim üyesi, Sahan restoranları kurucusu Tahir Tekin Öztan bilgi verdi.
Öztan çağla aşından firik tandıra, buharda pazı sarmadan keme ve yenidünya kebaplarına toplam 12 Gaziantep yemeğini malzemeleri ve hazırlanış aşamalarıyla bloggerla paylaştı.

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök’ün ev sahipliğinde yapılan etkinlik hakkında Gök “Bölümümüz Türkiye’nin yemek kültürüne önem veriyor, sahip çıkıyor. Bölümümüzün müfredatını Türk mutfağına göre yeniledik. Dört dönem boyunca Türkiye’nin 7 bölgesi ve Osmanlı mutfağını uzman öğretim üyelerimizle anlatıyoruz. Gaziantep mutfağı hakkında Tahir hocamız bilgi veriyor. Bugün onun uzmanlık mutfağını, bloggerlarla ondan dinledik” dedi.

Bloggerlar workshop öncesi Tuzla Kampüsü’nde yer alan Gastronomi Uygulama Mutfağını da gezdi. 1000 metrekare büyüklüğündeki mutfakta, Gastronomi Bölümü öğrencileri birebir uygulamalı mutfak derslerini gerçekleştiriyor. Binada iki adet 32 kişilik aşçılık ve bir adet 18 kişilik pastacılık uygulama sınıfı yer alıyor. Gastronomi uygulama mutfağı , 32 öğrenciye aynı anda eğitim verebilme imkanıyla Türkiye’nin en büyük uygulama mutfağı olma özelliğini taşıyor. Öğrenciler, aldıkları eğitimler sonucunda yaptıkları yemekleri aynı binada yer alan herkese açık olan O’Mutfak Restaurant’da müşterilere sunuyor.

Workshop’ın ardından Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök, Okan Üniversitesi’nde İstanbul’un ilk ve tek Gastronomi Yüksek Lisans programını verdiklerinin altını çizerek program hakkında bloggerları bilgilendirdi. Ayrıca yüksek lisansta yemek ve şarap uyumu dersi veren master someliye Ali Dündül hem bu ders hem de şarap sertifika programı konusunda bilgi paylaştı.  Dündül someliye eğitim programında üç seviye olduğunu anlatarak “İtalya’daki Castello Banfi  şarap firması işbirliğinde hem üniversitemiz hem de yurtdışı onaylı sertifika veriyoruz. 3 seviyeyi de tamamlayanlar İstanbul’a gelen Castelo Banfi’nin master someliyesi tarafından verilen 3 saatlik eğitimi alıyorlar. Ardından someliye diplomasının sahibi oluyorlar. Şarap sertifikasına ek olarak, yiyecek içecek sektöründe çalışanların dışında, ilk iki seviye şarap meraklılarına da hitap ediyor. Restoran 
menülerindeki şarap listelerine yabancı kalmadan, hangi şarabı seçsem diye kara kara düşünmeden şarap kararını verebilecekleri bilgileri alarak, birer şarap uzmanı haline geliyorlar. Bu eğitim programı kapsamında her seviyede restoranda tadımlar yapılarak yemek-şarap uyumu çok daha kolay öğretiliyor” dedi.  

Workshop’da hazırlanan yemekler:
1.       Üçlü Yeni Dünya Kebabı
2.       Keme Kebabı
3.       Terbiyeli Kuzu Şiş
4.       Alinazik
5.       Kuzu Tandır
6.       Firik Pilavı
7.       Çağla Aşı
8.       Altı Ezmeli Kebap
9.       Buharda Pazı Sarma
10.   Ciğer Kebabı
11.   Pırpırım Salata
12.   Kadayıf


Okan Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Müdürlüğü

Elif Berköz Ünyay / 0532 347 35 36 / 0216 677 16 30 – 2175 elif.unyay@okan.edu.tr        
Tahsin Aksu / 0216 677 16 30 – 2171 / tahsin.aksu@okan.edu.tr
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder