21 Haziran 2015 Pazar

DERALİYE OTTOMAN CUISINE --SULTANAHMET


Bir mutfak iki şefin organizasyonu unutulmayacak bir etkinlikle gerçekleşti...Buluşma yerimiz DERALİYE restauranttı mekana tadım ve iftar için bloger arkadaşlar toplanacaktık fakat bunun dışında gecenin diğer önemi Ayvaz şefimize yapılan doğum günü süprizi idi  sevgili ÖZLEM MEKİK çok güzel ve neşeli hazırlattığı maskeler ve diğer süprizlerle Ayvaz şefimizi karşıladık hazırlanan süprizden haberinin olmaması şefimizin duygulu anlar yaşamasına neden oldu...Süprizimizden sonra iftar vakti yaklaşmıştı...Aramızda bulunan değerli şeflerle bir arada iftar yapmak bizleri onurlandırdı....
mekanımız DERALİYE OTTOMAN CUISINE  idi Osmanlı mutfağı üzerine çalışmalar ve araştırmalar yapan işletmecisi  bize osmanlı mutfağı hakkında güzel bilgiler verdi...'' Osmanlı mutfagında pişen yemekler padişahlara, valide sultanlara, şehsadelere ve özel misafirlere servis edilkdiği için şölen havasında hazırlanır yemek çeşitliliklerine çok önem verilirmiş''...
artık iftar vakti yaklaşmıştı... Masalarımız da iftariyelikler yerini almaya başladı herşey özenle hazırlanmıştı...


vişneli ve zeytinyağlı dolma                         sunumu ve lezzeti ile humus                  

                                                
                                       çerkez tavuğu
 hepsinin tadı ve kıvamı yerindeydi mutfak şefleri hakkını vermışti...


                                  acılı ve acısız kebaplarımız

ve gecenin sonu muhteşem BİMUTFAKİKİŞEF temalı pasta ile sona erdi..bir etkinliğimiz daha coskuyla geçmişti 

sevgili ÖZLEM MEKİK herşey için teşekkürler....

1 yorum:

  1. Vişneli sarmayı bende denemek istiyorum. Çok güzel bir etkinlik olmuş
    Sevgiler

    YanıtlaSil