13 Kasım 2013 Çarşamba

PANNA COTTA

Bugün size İtalyanların ünlü tatlısı panna cotta tarifini paylaşacagım. panna cotta pişmiş krema demek
bu tarifin yapımı gerçekten hem kolay hemde lezzetli umarım beyenirsiniz



PANNA COTTA
Malzeme
600 gr krema (tikveşli)
150 gr toz şeker
6 adet yaprak jelatin
2 adet vanilya



yapılışı
krema, şeker ve vanilya ile beraber ocakta kaynama noktasına getirilir.
jelatinler soğuk suya konur 3-4 dk bekleyerek yumuşatılır.
daha sonra jelatinlerin suyu süzülüp kremaya katılır ve karıştırılır.
(jelatinler katıldıktan sonra fazla kaynatılmaz) karışım kaplara boşaltılır ve sogumaya bırakılır.
donan panna cottalar sıcak suya batırılıp ters çevrilip üzeri
 istenilen soslarla süslenir...

not: karıştırılan malzemenin cıvık olması sizi korkutmasın birgün önceden yapıp dolapta bekletirseniz istenilen kıvama gelir..  
veya o gün yiyecekseniz bir süre derin dondurucuda bekletebilirsiniz...

afiyet olsun...





4 yorum:

  1. Serpil ablacım çok teşekkürler. Bu tarifte süt yok sanırım. birde ben toz jelatin kullanıyorum 6 yaprağa göre ne kadar koymalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yaprak jelatin 18-20 gr geliyor bence yaprakla dene derim...

      Sil
  2. Çok severim,nefis görünüyor..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil