bu tarifin yapımı gerçekten hem kolay hemde lezzetli umarım beyenirsiniz
PANNA COTTA
Malzeme
600 gr krema (tikveşli)
150 gr toz şeker
6 adet yaprak jelatin
2 adet vanilya
yapılışı
krema, şeker ve vanilya ile beraber ocakta kaynama noktasına getirilir.
jelatinler soğuk suya konur 3-4 dk bekleyerek yumuşatılır.
daha sonra jelatinlerin suyu süzülüp kremaya katılır ve karıştırılır.
(jelatinler katıldıktan sonra fazla kaynatılmaz) karışım kaplara boşaltılır ve sogumaya bırakılır.
donan panna cottalar sıcak suya batırılıp ters çevrilip üzeri
istenilen soslarla süslenir...
Malzeme
600 gr krema (tikveşli)
150 gr toz şeker
6 adet yaprak jelatin
2 adet vanilya
yapılışı
krema, şeker ve vanilya ile beraber ocakta kaynama noktasına getirilir.
jelatinler soğuk suya konur 3-4 dk bekleyerek yumuşatılır.
daha sonra jelatinlerin suyu süzülüp kremaya katılır ve karıştırılır.
(jelatinler katıldıktan sonra fazla kaynatılmaz) karışım kaplara boşaltılır ve sogumaya bırakılır.
donan panna cottalar sıcak suya batırılıp ters çevrilip üzeri
istenilen soslarla süslenir...
not: karıştırılan malzemenin cıvık olması sizi korkutmasın birgün önceden yapıp dolapta bekletirseniz istenilen kıvama gelir..
veya o gün yiyecekseniz bir süre derin dondurucuda bekletebilirsiniz...
veya o gün yiyecekseniz bir süre derin dondurucuda bekletebilirsiniz...
afiyet olsun...
Serpil ablacım çok teşekkürler. Bu tarifte süt yok sanırım. birde ben toz jelatin kullanıyorum 6 yaprağa göre ne kadar koymalıyım?
YanıtlaSil6 yaprak jelatin 18-20 gr geliyor bence yaprakla dene derim...
SilÇok severim,nefis görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim nursen han...
Sil