Kış yaklaşıyor evlerde hazırlıklar başladı.turşular tarhanalar salçalar v.s Bugün size tarhana tarıfını verecegim
güneşi kaçırmadan hemen hazırlıklara başlamak lazım tarhananın iyi kuruması gerekiyor ki uzun süre dayansın
Malzeme
5 adet domates
5 adet sivri biber
5 adet kırmızıbiber ve 1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
500 ğr yoğurt
Yarım maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 su bardağı irmik
Aldığı kadar un
Yapılışı
1-Soğan, domates ve biberler robottan geçirilir,
2-Sonra tüm malzeme karıştırılıp koyu bir hamur elde edilir ve mayalandırılır
3-Hamurdan parçalar koparılıp temiz bir bez üzerinde kurumaya bırakılır. kuruyunca eleme aracı kullanılır. Veya rondodan çekilir.
4-Saklama kaplarına konup saklanır.
Not: tarhana çok iyi kurutulursa uzun süre saklayabilirsini
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder