Bayram yaklaşıyor . Geleneksel baklavamızdan vazçeçilmiyor....
ben baklavayı ögrenmek için epey bir mücadele vermiştim...Kızlar bu tür tatlıları annelerinden öğrenirler fakat annem bilmediği için kimden öğreneyim derken imdadıma Ayşegül hocam yetişti
onada burdan sevgilerimi gönderiyorum...
MALZEME
1 bardak süt
1 bardak bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
limon suyu veya sirke 1 kaşık
aldığı kadar un
ceviz
AÇMAK İÇİN
nişasta
ŞERBET
4 bardak şeker
4 bardak su
yarım limon suyu
YAPILIŞI
Tüm malzeme yoğurulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
30 dk.dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamur 45 bezeye ayrılır.
her beze bol nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde açılır 15 tanesi üst üste konur
merdaneyle hepsi birden açılıp fırın tepsisine yerleştirilir ve üzerine ceviz serpiştirilir
geride kalan bezelere aynı işlem uygulanır aralarına ceviz konarak işlem tamamlanır
sonra pıçakla şekilli kesilir üzerine eritilmiş tereyağı dökülür
160-170 C fırında kızarana kadar pişirilir fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçtikten sonra
soğuk şerbeti üzerine dökülür.....
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder