GAZİANTEP YEMEKLERİ ŞÖLENİ
Okan Üniversitesinin düzenlemiş oldugu Türk mutfagı tanıtım günlerinde Gaziantep mutfagı ile start aldık
Sevgili Funda ve Hakan Aydenizin organizasyonu üzerine Okan Üniversitesinin özel servis araçlarıyla beraber bloger arkadaşlarımızla yola çıktık..
Okan ünivrsitesinde bizleri karşılayıp o mutfak bölümüne götürdüler mutfakta bizleri okulun değrli hocalarından Antep mutfagını çok güzel bir şekilde tanıtan Tahir Tekin Özkan hocamız mutfak ekibiyle hazırıklarını yapmış bizleri bekliyordu...
güzel sohbetin ardından sıra antep yemeklerini pişirip tatmaya gelmişti..
neler mi vardı? ....neler yoktuki Tahir hocamız antep yemekleriyle ve kebaplarıyla bir şölen yemegi sunumu yaptı. birbirinden lezzetli salatalar, kebapları tatma fırsatımız oldu hepsi birbirinden lezzetliydi..resimleri paylaşmadan önce bİzlere bu fırsatı verdiği için
OKAN ÜNİVERSİTESİNE - ORGANIZAZYONU HAZIRLAYAN FUNDA&HAKAN AYDENİZE VE BİZLERE GAZİANTEPİN EN GÜZEL YEMEKLERİNİ PİŞİRİP TATTIRAN
TAHİR TEKİN ÖZKAN HOCAMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM....
TAHİR TEKİN ÖZTAN
ÇARTLAK KEBABI FİRİK PİLAVI
SARIMSAK KEBABI ALANAZIK
KEME KEBABI PATLICAN KEBABI
ALTI EZMELİ KEBAB FISTIKLI KADAYIF
Okan’da Gaziantep yemekleri günü
Okan Üniversitesi
Gastronomi Bölümü’nün düzenlediği “Gaziantep Yemekleri Workshop”unda bloggerlar
yörenin mutfağını Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü
öğretim üyesi, Sahan restoranları kurucusu Tahir
Tekin Öztan eşliğinde keşfe çıktı.
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün
gerçekleştirdiği workshop’ta, UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen Gaziantep
mutfağı A’dan Z’ye anlatıldı. Yöre mutfağı hakkında
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğretim üyesi, Sahan restoranları
kurucusu Tahir Tekin Öztan bilgi verdi.
Öztan çağla aşından firik tandıra,
buharda pazı sarmadan keme ve yenidünya kebaplarına toplam 12 Gaziantep yemeğini
malzemeleri ve hazırlanış aşamalarıyla bloggerla paylaştı.
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök’ün ev
sahipliğinde yapılan etkinlik hakkında Gök “Bölümümüz Türkiye’nin yemek kültürüne
önem veriyor, sahip çıkıyor. Bölümümüzün müfredatını Türk mutfağına göre
yeniledik. Dört dönem boyunca Türkiye’nin 7 bölgesi ve Osmanlı mutfağını uzman
öğretim üyelerimizle anlatıyoruz. Gaziantep mutfağı hakkında Tahir hocamız
bilgi veriyor. Bugün onun uzmanlık mutfağını, bloggerlarla ondan dinledik”
dedi.
Bloggerlar
workshop öncesi Tuzla Kampüsü’nde yer alan Gastronomi Uygulama Mutfağını da
gezdi. 1000 metrekare büyüklüğündeki mutfakta, Gastronomi Bölümü öğrencileri
birebir uygulamalı mutfak derslerini gerçekleştiriyor. Binada iki adet 32
kişilik aşçılık ve bir adet 18 kişilik pastacılık uygulama sınıfı yer alıyor. Gastronomi
uygulama mutfağı , 32 öğrenciye aynı anda eğitim verebilme imkanıyla Türkiye’nin
en büyük uygulama mutfağı olma özelliğini taşıyor. Öğrenciler, aldıkları
eğitimler sonucunda yaptıkları yemekleri aynı binada yer alan herkese açık olan
O’Mutfak Restaurant’da müşterilere sunuyor.
Workshop’ın ardından Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
İlkay Gök, Okan Üniversitesi’nde İstanbul’un ilk ve tek Gastronomi Yüksek
Lisans programını verdiklerinin altını çizerek program hakkında bloggerları
bilgilendirdi. Ayrıca yüksek lisansta yemek ve şarap uyumu dersi veren master someliye
Ali Dündül hem bu ders hem de şarap sertifika programı konusunda bilgi
paylaştı. Dündül someliye eğitim
programında üç seviye olduğunu anlatarak “İtalya’daki Castello Banfi şarap
firması işbirliğinde hem üniversitemiz hem de yurtdışı onaylı sertifika
veriyoruz. 3 seviyeyi de tamamlayanlar İstanbul’a gelen Castelo Banfi’nin
master someliyesi tarafından verilen 3 saatlik eğitimi alıyorlar. Ardından
someliye diplomasının sahibi oluyorlar. Şarap sertifikasına ek olarak, yiyecek
içecek sektöründe çalışanların dışında, ilk iki seviye şarap meraklılarına
da hitap ediyor. Restoran
menülerindeki şarap listelerine yabancı kalmadan, hangi
şarabı seçsem diye kara kara düşünmeden şarap kararını verebilecekleri bilgileri
alarak, birer şarap uzmanı haline geliyorlar. Bu eğitim programı
kapsamında her seviyede restoranda tadımlar yapılarak yemek-şarap uyumu çok
daha kolay öğretiliyor” dedi.
Workshop’da hazırlanan yemekler:
1. Üçlü
Yeni Dünya Kebabı
2.
Keme Kebabı
3.
Terbiyeli Kuzu Şiş
4.
Alinazik
5.
Kuzu Tandır
6.
Firik Pilavı
7.
Çağla Aşı
8.
Altı Ezmeli Kebap
9.
Buharda Pazı Sarma
10.
Ciğer Kebabı
11.
Pırpırım Salata
12.
Kadayıf
Okan Üniversitesi
Kurumsal İletişim ve Tanıtım Müdürlüğü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder