Bir mutfak iki şefin organizasyonu unutulmayacak bir etkinlikle gerçekleşti...Buluşma yerimiz DERALİYE restauranttı mekana tadım ve iftar için bloger arkadaşlar toplanacaktık fakat bunun dışında gecenin diğer önemi Ayvaz şefimize yapılan doğum günü süprizi idi sevgili ÖZLEM MEKİK çok güzel ve neşeli hazırlattığı maskeler ve diğer süprizlerle Ayvaz şefimizi karşıladık hazırlanan süprizden haberinin olmaması şefimizin duygulu anlar yaşamasına neden oldu...Süprizimizden sonra iftar vakti yaklaşmıştı...Aramızda bulunan değerli şeflerle bir arada iftar yapmak bizleri onurlandırdı....
mekanımız DERALİYE OTTOMAN CUISINE idi Osmanlı mutfağı üzerine çalışmalar ve araştırmalar yapan işletmecisi bize osmanlı mutfağı hakkında güzel bilgiler verdi...'' Osmanlı mutfagında pişen yemekler padişahlara, valide sultanlara, şehsadelere ve özel misafirlere servis edilkdiği için şölen havasında hazırlanır yemek çeşitliliklerine çok önem verilirmiş''...
artık iftar vakti yaklaşmıştı... Masalarımız da iftariyelikler yerini almaya başladı herşey özenle hazırlanmıştı...
vişneli ve zeytinyağlı dolma sunumu ve lezzeti ile humus
çerkez tavuğu
hepsinin tadı ve kıvamı yerindeydi mutfak şefleri hakkını vermışti...
acılı ve acısız kebaplarımız
ve gecenin sonu muhteşem BİMUTFAKİKİŞEF temalı pasta ile sona erdi..bir etkinliğimiz daha coskuyla geçmişti
sevgili ÖZLEM MEKİK herşey için teşekkürler....
Vişneli sarmayı bende denemek istiyorum. Çok güzel bir etkinlik olmuş
YanıtlaSilSevgiler