9 Nisan 2015 Perşembe

Bİ MUTFAK İKİ ŞEF FLORYA DEVELİ TADIM ETKİNLİĞİ


SEVGİLİ ÖZLEM MEKİK VE SEVGİLİ AYVAZ AKBACAK'IN  MEDİDÖRLÜGÜNDE DAVET EDİLDİĞİMİZ FLORYA DEVELİ BİZLERİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE AĞIRLADI...


sevgili bir mutfak iki şef ve develininin onur konuğu Arif Develi ve eşi
Çok kalabalık bir bloger topluluğu olarak develide yerimizi aldık hazırlıklar tamamlanmış mekan bizim için çok güzel hazırlanmıştı ....Yemekten önce sevgili Özlem Mekik ve 4.kuşak Nuri Develinin açılış konuşmasını dinledik....Artık tadım zamanı gelmişti başlangıçlarla tadıma başladık
  yuvalama muhteşemdi bir tabak daha yiyebilirdim arkadan gelecekleri düşündüğümden kendime dur dedim
 Çiğ köfte benim favorimdi etli çiğköfteyi  bu kadar lezzetli yapan develi resturanttan başkası olamazdı
çünkü daha önce samatya develide yediğim çiğ köftenin aynısı... kalitesinde hiç değişiklik yoktu...

                                                                     MEZELER



  Mezeler tadıma geldiğinde tüm arkadaşlar ortak bir kararla lezzetleri anlatılmaz tadılır dedik...

                                                                 ARA SICAKLAR
                            arasıcaklar kuru dolma-içli köfte-pastırmalı humus tadımda yerlerini aldılar

ANAYEMEKLER 
Kavurmalı alanazik
 Soğan kebabı
 Keme mantarı senenin belli aylarından toprak altından çıkarılan bir mantar türüdür
develi resturant bizlere bu değerli keme mantarı kebabını tatdırdığı için teşekkür ederim

                                                  Tatlımız develinin özel yaprak şöbiyeti

                                                                          VE FİNAL

 
Bİ MUTFAK İKİ ŞEF'İN DÜZENLEDİKLERİ BLOGERLERLE ''FLORYA DEVELİ'' TADIM ETKİNLİĞİ  ÇOŞKUYLA SONA ERDİ....

ORGANİZASYONLARI İÇİN 
BİMUTFAK İKİ ŞEF'E 
VE
BİZLERE ÇOK GÜZEL LEZZETLER TATTIRAN
KONUKSEVERLİKLERİNDEN  DOLAYI
DEVELİ AİLESİNE

TEŞEKKÜR EDERİM

 Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet, ustalık, profesyonellik ve titizliğin hikâyesi olan Develi Restaurant, halen Develi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Develi’nin dedesi tarafından 1912 yılında, Antep’te kuruldu. Arif Develi, 1966 yılında İstanbul’a gelerek, İstanbul'un tarihi mekânlarından Samatya’da Develi restaurantı açtı. 6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi’nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline geldi.
Bugün Samatya'da bir klasik haline gelen ve gurmelerin uğrak yeri olan Develi, Türk mutfağının zenginliğini inceliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını da özenle sunuyor.

Arif Develi, halen Develi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Ancak artık Develi mirasını iki oğlu, Ali ve Nuri Develi profesyonel anlamda geleceğe taşıyor. Arif Bey’in öğretileriyle yetişmiş ve uzun yıllardır develi çatısı altında olan ustalar ve hizmet ekibi de bu mirasın diğer sahipleri olarak öne çıkıyor. Zaten Develi lezzetini ve kalitesini bilenler de bu mirasın sürdürülmesinde önemli bir role sahip. 


Antep mutfağının lezzetlerini kendi ustalığıyla renklendiren Arif Develi’nin bu ünlü mutfağa kattığı özel lezzetler de Develi efsanesini oluşturdu. Örneğin, Develi’nin ünlü fıstıklı kebabı Arif Bey’in kendi buluşu olan bir lezzet.

Lezzet efsanesini, Samatya’dan sonra Etiler, Kalamış ve Ataşehir restaurantlarında sürdüren Develi, son olarak Florya'da yeni şubesini açtı. Beş dönüm arazi üzerinde kurulan Develi Florya, Develi lezzetlerinin İstanbullularla buluşacağı 7. adres oldu.

Kurulduğu günden bu yana lezzeti ve hizmet kalitesiyle tanınmış otoritelerin övgüsünü kazanan Develi, birçok ödülün yanı sıra 2002 yılında Avrupa'nın en iyi restaurantlarını belirleyen Zagat Survey 2002 tarafından "İstanbul'un en iyi 5. restoranı" seçildi. Develi Samatya, 2006 yılında İngiltere'nin The Observer gazetesi tarafından dünyadaki "En iyi 100 lokanta" listesinde yer aldı.

12 yorum:

  1. istanbul'da yaşadığım dönemde develi bizim vazgeçilmez mekanımızd ve kaşıbeyaz ;) develide benim tercih belli...yuvalama (duble porsiyon) ve de yanına her ne kadar yakışmasa da gavurdağ salatası :)

    YanıtlaSil
  2. istanbul'da yaşadığım dönemde develi bizim vazgeçilmez mekanımızd ve kaşıbeyaz ;) develide benim tercih belli...yuvalama (duble porsiyon) ve de yanına her ne kadar yakışmasa da gavurdağ salatası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet size katılıyorum....antep mutfagı öne çıkan mutfaklardan biri
      teşekkür ederim...

      Sil
  3. Harika bir etkinlik :) İkramlar da çok lezzeli görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...gerçekten develi bizleri çok güzel ağırladı...

      Sil
  4. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim....develinin yeni yerinde organızasyon ve ağırlama kusursuzdu....

      Sil