9 Mayıs 2014 Cuma

İRMİKLİ TATLI





İRMİK TATLISI

Malzeme

2,5 su bardağı irmik
200 gr teremyağ gurme kaymaklı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 paket kabartma
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbet
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 paket vanilya

Yapılışı
1-sıvılar yoğurma kabına konup karıştırılır
2-irmik yavaş yavaş eklenir
3-kurular elenerek azar azar ele yapışmayan hamur elde edilene kadar ilave edilir
4-bezelere ayrılır bezelere oval şekli verilerek tepsiye dizilir
5-önceden ısıtılmış fırında  kızarana kadar pişirilir
Şerbeti
Su ve şeker eriyene kadar karıştırılır sonra vanilya eklenir
Tatlı fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür ve tepsinin üzeri örtülür


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder