PORTAKALLI KEK
Malzeme
4
yumurta
1
su bardağı şeker
1
su bardağı un
1
su bardağı pirinç unu--PAKMAYA
1
su bardağı sıvı yağ
1
vanilya---1 kabartma---PAKMAYA
1
portakal kabuğu rendesi
Sosu
2
bardak portakal suyu
2
yemek kaşığı şeker
1
portakal kabuğu
Yapılışı
1-önce
portakal suyu ve şeker 1-2 taşım kaynatılır kabuklar katılır soğumaya bırakılır
2-
çırpma kabında 4 yumurta ve şeker iyice köpürtülür
3-sonra
sırasıyla sıvıyağ katılır karıştırılır
4-ardından
un-pirinç unu-vanilya ve kabartma elenerek katılır spatula yardımıyla
karıştırılır
5-yağlanmış
kalıba konup pişmeye bırakılır.
6-fırından
çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür
Elinize sağlık hocam.nefis görünüyor. Pirinçunu ile yapılan kekler daha yumuşak oluyor. Eminim görünüşü gibi lezzetide çok güzeldir.Bu hafta sonu deneyeceğim.
YanıtlaSilcanım benim afiyet olsun...
YanıtlaSil