SEBZELİ KİŞ
Malzeme iç
malzemesi sosu
250
gr un ıspanak-havuç-kabak 1 küçük kutu krema
150
gr tereyağı 1 soğan
sotele 2
yumurta
½
fincan su 1
kasık yağ
tuz karabiber pulbiber
2
yumurta sarısı
tuz-karabiber
150 gr rende kaşar
Yapılışı
Sos
1-Tüm malzeme karıştırılıp bir kenara konur
İç malzeme
1- ıspanak yıkanıp ince doğranır, havuc,
kabak rendelenir biraz haşlanır suyu süzülür tüm sebzeler sotelenmiş soğana katıp pişirilir
yumuşayınca tuz karabiberini ayarlayıp kenara konur
Hamur
4-Un
ve yağ bir kapta karıştırılır sonra su tuz yumurta sarısı ilave edilip hamur
homojen bir şekilde yoğurulur 20 dk dinlendirilir.
5-
sonra merdaneyle 3 mm kalınlığında açıp kalıba yerleştirilir çatalla ortası
delinir üzerine ağırlık koyup fırında hamur kızarana kadar pişirilir.
6-
fırından çıkartın sonra sebzelerle sosu karıştırıp içine rende kaşarı ilave edip hamurun ortasına dökün ve tekrar
fırına verin
7-
üzeri kızarana kadar pişirin…
Not:hamuru yoğururken fazla
hırpalamayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder