30 Aralık 2015 Çarşamba

BARİLLA ETKİNLİĞİ




Sevgili Rabia Çalhanın  nazik daveti ile bloger arkadaşlarla beraber Alkent Etiler Citycooks Mutfak Okulundaydık. Sevgili Rabia Çalhan'ın nazik daveti ile barilla etkinliğine davet edildiğimde ne kadar sevindiğimi bilemezsiniz bir makarna seven olarak o etkinlikte bulunmamak benim için bir eksiklikti. ben zaten evde de barilla kullanıyorum ve kalitesinden memnunum. 
şeflerimiz Recep Aydogan ve  Barış Aytekin bizlere çok güzel menü hazırlamışlardı mutfakta hep beraber barilla ürünleriyle menülerimizi hazırladık..

           tavuk ve ıspanaklı lazanya------arabiata soslu top köfteler
                                        pesto soslu kış salatası



fıstık kaymaklı krema ile baharatlı bal kabağı

şeflerimiz sayesinde bazı pişirme tekniklerini de öğrenmiş oldum. hazırlanan yemekler misafir yemek masasında tadılıp, Keyifli bir etkinliğin ardından yeni tarifler ve barillanın çeşitleri hakkında bilgilendim. Teşekkürler barilla 


Barilla Gıda A.Ş. 1974 yılında Bolu’da kuruldu. Kurulduğunda Filiz Gıda adı ile Doğuş Grubu bünyesinde olan şirket, 1994 yılında dünya makarna devi Barilla (İtalya) ile kurduğu ortaklık ile pazar liderlerinden biri konumuna geldi. Barilla Gıda A.Ş., 05 Mart 2003 tarihi itibarıyle bir Barilla G.e.R Fratelli S.p.A şirketi haline geldi. Bu satınalama ile teknoloji, bilgi birikimi ve Ar-Ge konularında ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir.
1990'lı yıllardan itibaren yaptığı kaliteli ürünle ve marka iletişimi ile Türkiye’nin lider makarna üreticisi konumuna gelmiştir.
Barilla Gıda A.Ş., Türkiye'nin en kaliteli durum buğdayını seçer. Dünyada yaygın şekilde kullanılan yüksek sıcaklık teknolojisi ile, Türk tüketicisinin özellikle aradığı yapışmayan ve hamurlaşmayan makarnayı üretir.
Tüketici talep ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak, farklı makarna çeşitlerini Türk tüketicisine sunar. Kepekli makarna, sütlü makarna gibi ilklere imza atan şirket. Filiz markasıyla, arasında şehriyelerin de bulunduğu toplam 18 çeşidin yanı sıra Filiz kepekli, Filiz sebzeli, ve Filiz çocuk makarnası çeşitleriyle tüketicisiyle buluşmaktadır. Barilla Gıda A.Ş. çok önem verdiği Ar-Ge çalışmalarıyla bugüne kadar piyasada olmayan ürünleri sunmaya devam edecektir.
Bugün Bolu’daki fabrikasında ürettiği Filiz ve Barilla markalı makarnaları hem Türkiye’de sofralara taşırken, hem de bünyesindeki markalar ile Almanya’dan Japonya’ya kadar geniş bir coğrafya ya ihracat yapmaktadır.