21 Nisan 2014 Pazartesi

CHESTER TUZLU KURABİYE




CHESTER TUZLU KURABİYE    

Malzeme
250 gram teremyağ gurme kaymaklı
1  Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1  çorba kaşığı sirke
1  paket kabartma tozu
1  çorba kaşığı toz şeker
 1 çorba kaşığı tuz
1  tatlı kaşığı kırmızı toz biber
150 gr. rendelenmiş kaşar
5-500-600 gr un


Üzerine
1 yumurta sarısı
Susam, çörek otu

Yapılışı
1-teremyağ gurme, sıvı yağ, sirke, tuz ve toz şekeri iyice karıştırılır ve yoğurulur
2- un, kabartma tozu ve toz biberi eleyin ve sıvı malzeme ile yoğurulur.
3- çok sert olmayan bir hamur elde edilir gerekirse un ilavesi yapılır.
4-Rendelenmiş kaşar peyniri  ilave edip yoğurulur sonra hamuru streç filme sarılıp 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
5-Dinlenen hamuru ve yağlı kağıt üstünde ya da az unlu zemin üstünde merdane ile 1 santim kalınlığında açılır ve kurabiye kalıplarıyla kesilir.
6- yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 175 derece ki fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.