25 Ekim 2011 Salı

BALIK ÇORBASI



Malzemeler
1 Adet KIRLANGIÇ balığı(çorba en iyi kırlangıç balığından olur)
1 Adet havuç
2 Adet patates
1 Adet soğan
2 Adet defne yapağı
Birkaç dal maydanoz
2 Çk tereyağı
2 Çkı un
1 Adet yumurta
1 Adet limon
1 Kahve fincanı elma sirkesi
Tuz

YAPILIŞI:
Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın.
Sebzeleri ayıklayıp doğrayın Tencereye koyun
Maydanoz ve defne yapraklarını ekleyin.
Üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.
Sebzeler yarı yarıya haşlandığında balığı ekleyin.
Hepsi piştikten sonra sebze ve balığı ayrı kaplara alın.
Maydanoz ve defne yapraklarını çıkartın.
Sebzeleri suyuyla birlikte blendırdan geçirin.
Tencerede tereyağıyla unu kavurun.ayırdığınız suyu ekleyin.
Çorba kaynarken 1 kasede çırptığınız yumurta ve limon suyu karışımını ekleyin.
Kılçıklarından ayırıp küçük parçalara böldüğünüz balığı ve elma sirkesini ilave edip, 10 dakika kaynatın.